Dades personals

La meva foto
Alumne de 4rt de pedagogia la qual intenta trobar el seu camí.

dimarts, 19 de febrer del 2008

Posar fil i agulla a la bola de neu

EDUCACIÓ, EDUCACIÓ, EDUCACIÓ


Article d’opinió del diari El pati del 25 de gener del 2008 per Joan Canela


Aquest article ens vol fer reflexiona respecta la veritable causa del fracàs del sistema educatiu Espanyol. Joan Canela descarta que les causes dels malparats resultats obtinguts en l’informa PISA o simplement en l’informe Bofill es solucionin amb les mesures que s’estan portant a terme fins al moment (ampliació de l’escolarització obligatòria, optativitat de matèries, millorar la FP...) Recalca que per tal d’optimitzar els resultats i pogué desfer la bola de neu que s’està creant amb l’educació fa falta una modificació integral de l’autèntic actor i motor del sistema educatiu: el professorat.
Difícilment podrem obtindré un sistema educatiu de qualitat si el país no disposa de professionals eficaços, eficients i altament qualificats en educació.
Per tal de contrastar aquest procés de canvi que proposa Joan Canela només cal fer una ullada al país capdavanter en els resultats obtinguts en l’informe PISA: Finlàndia. Aquest país disposa de professionals de l’educació altament qualificats (només poden accedir a la carrera persones amb gran expedient acadèmic i amb un perfil professional compatible amb la tasca educativa) i valorats (de la mateixa consideració socials que un metge o un enginyer).

Si sabem que la clau d’una bona educació, entre d’altres, és la formació del perfil docent, perquè no si posa remei?? Perquè a Catalunya no es demanen aquestes competències al professorat d’infantil, primària i secundaria?? Perquè no es posa fil a l’agulla i s’acaba amb la bola de neu que s’està construint amb l’educació??? Tal i com acaba l’article Canela, només ens queda demanar al govern educació, educació i educació, per tal de poder millorar definitivament el sistema educatiu del nostre país.